Nieuws
12 juli 2008 - Ron Smeets

iPhone 3G na 24 uur

Nee, dit wordt geen dagboek over een iPhone maar gewoon even wat info over het verloop van de eerste 24 uur dat het toestel hier in Nederland te koop was. Die twee uurtjes in Rotterdam, vrijdagnacht, tel ik even niet mee.

Een ding lijkt ook nu weer helemaal op de 'Apple manier' te verlopen: Het creëren van schaarste. Dat begon al bij de nachtverkoop van T-Mobile (ach nu heb ik het er toch nog over ;-)) waar 500 toestellen beschikbaar waren voor ruim 1000 (eigen schatting) belangstellenden.

Vrijdagochtend hoorde ik van diverse winkels en collega bloggers dat de voorraden overal redelijk beperkt waren. Zo had T-Mobile in Zutphen er 15, Eindhoven 33, Roosendaal 9, Media Markt Eindhoven moest het doen met 8 stuks terwijl de Phone Hous in Roosendaal er 6 had.

Die 6 lagen er overigens aan het eind van de dag nog steeds. Niet omdat niemand ze wilde hebben maar vanwege het feit dat de site van T-Mobile in de loop van de ochtend/middag plat gegaan was onder druk van de vele iPhone registraties.

Mmmh, was die schaarste dan wellicht toch een T-Mobile idee?!? Neeeh, dat kan ik moeilijk geloven.

Al met al leek het er gisteravond op uit te draaien dat de iPhone voorraden in Nederland nagenoeg uitgeput waren. De grote vraag is nu natuurlijk wanneer de winkels nieuwe voorraad krijgen en of de iPhone-registratie-site van T-Mobile de komende dagen / weken wel in de lucht blijft.Gerelateerde links:
Edwin Driessen koopt de eerste Nederlandse iPhone 3G
Drukte bij Rotterdamse T-Mobile Shop
Eersten in de rij voor T-Mobile shop in Rotterdam
iPhone vanaf vrijdag 11 juli om 09u30 te koop
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.