Nieuws
11 juli 2008 - Ron Smeets

iPhone 3G al te unlocken en jailbreaken

The iPhone Dev Team is er binnen enkele uren na de officiele release al in geslaagd de nieuwste versie van de iPhone te unlocken en jailbreaken zodat het mogelijk wordt om SIM-kaarten van andere providers dan (in ons geval) T-Mobile te gebruiken in combinatie met de iPhone.

Leuk, maar gezien het feit dat je het toestel in Nederland alleen kunt kopen MET een T-Mobile abonnement is deze oplossing alleen interessant voor diegenen die van plan zijn het toestel uit belgië of een van de andere landen waar hij SIMlock-vrij verkocht wordt te gaan halen. En dan is hij al unlocked, dus. . . Enfin, jullie snappen vast wat ik bedoel.

Overigens hebben de hackers nog niet bekendgemaakt wannee de unlocktool vrijgegeven wordt. Mmmh, dat klinkt ook weer bekend in de oren.Gerelateerde links:
Software unluck voor iPhone 1.1.3 en Bootloader 4.6
iPhone unlock software bijna klaar
Hackint0sh iPhone unlock methode werkt. . . soms
UniquePhones stelt release iPhone unlock tool uit
iPhone Sim Free belooft nog deze week unlock software
Apple verkoopt 250.000 'unlocked' iPhones
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.