Nieuws
23 september 2009 - Ron Smeets

iPhone 15 Oktober leverbaar in China

Het was al bekend dat de iPhone binnenkort ook in China op de markt zal komen. Na jaren van geruchten, zogenaamde deals, ontkenning en onderhandeling maakten Apple en China Unicom vorige maand een einde aan alle speculatie.

Inmiddels is ook bekend wanneer het toestel in de winkels zal liggen en wat de (abonnements)prijzen worden, dat meldt althans de China Business Times deze week.

Voor de 8GB versie moeten de Chinezen ongeveer 200 Euro gaan betalen. De 16GB versie gaat zo'n 300 Euro kosten. In beide gevallen gelden de prijzen in combinate met een twee jarig abonnement van ca. 20 Euro per maand. Ik ben benieuwd naar de eerste verkoopcijfers van de Chinese iPhones als die over een maand of drie bekendgemaakt worden. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.