Entertainment
24 augustus 2010 - Ron Smeets

iPad's voor sumo worstelaars

Sumo worstelaars zijn doorgaans bepaald geen kleine jongens. De meesten van hen kunnen niet zomaar op een huis-tuin-en-keuken-weegschaal gaan staan ;-)

Waar ik eigenlijk nog niet eens aan gedacht had is het feit dat de vingers van een gemiddelde sumo worstelaar iets de dik zijn om een mobiele (touchscreen) telefoon te bedienen. Daardoor waren deze atleten vaak niet of moeilijk bereikbaar, ook voor officiele communicatie van de Japanse sumo bond.

Welnu, die bond heeft daar een oplossing voor gevonden, de iPad. Het virtuele toetsenbord daarvan is schijnbaar wel groot genoeg voor de vingertjes van de worstelaars ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.