Entertainment
26 mei 2010 - Ron Smeets

iPad voor alle EU parlementsleden

We stoppen met z'n allen miljarden in failliete lidstaten als Griekenland maar schijnbaar hebben de besruurders in Brussel en Straatsburg nog genoeg geld over voor het kopen van leuke speeltjes voor zichzelf.

Vandaag lekte namelijk uit dat alle 736 EU parlementsleden binnenkort een iPad krijgen. Een investering van zo'n 600.000 Euro.

Hoewel de EU het geld hiervoor uit de budget van het EU-mobiliteitsproject haalt vind ik het eigenlijk, gezien de huidige economische situatie, niet kunnen. Heel veel parlemetsleden zullen niks aan een iPad hebben of er niet mee overweg kunnen en diegenen die er écht eentje willen hebben, die kopen hem wel zelf. Nee, die 600.000 Euro kan men beter aan echt belangrijke (mobiliteits)projecten besteden, toch?!

Ik ben ook zeer benieuwd hoeveel van de 736 uitgedeelde iPads straks op eBay verschijnen. Dat is op zich wel weer een positief puntje van dit EU besluit ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.