Nieuws
07 mei 2010 - Ron Smeets

iPad toch pas in Juli naar Nederland, prijzen vanaf €479,-

Apple heeft vanmiddag, waarschijnlijk als gevolg van speculaties die na het uitlekken van de besteldatum 10 mei eerder vandaag, officieel bekendgemaakt dat de iPad in Nederland pas vanaf Juli te bestellen en leverbaar zal zijn. De exacte datum wordt pas later bekendgemaakt. De belangrijkste passages van het persbericht kun je hieronder nalezen.

Verder meldt Engadget in Spanje nu dat in een lokaal persbericht van Apple de Europese prijzen van de iPad vermeld staan.

Als die prijzen inderdaad kloppen dan vallen ze mij toch wel wat tegen, ondanks het feit dat de dollar momenteel stijgt ten opzichte van de Euro. Het instapmodel dat in de VS voor 499 dollar over de toonbank gaat, kost in Europa straks 479 Euro. Opvallend is wel dat het prijsverschil tussen de Euro en Dollar iets draaglijker wordt bij de 3G versies van de iPad. Daar zit namelijk een verschil van 50 dollar/euro in plaats van 20. Hoe dan ook, het apparaat blijft dus in Europa iets duurder dan in de VS. Mits de uitgelekte prijzen kloppen, natuurlijk.

Alle prijzen op een rijtje (tussen haakjes de dollarprijzen):
- iPad 16GB, WiFi: €479 ($499)
- iPad 32GB, WiFi: €579 ($599)
- iPad 64GB, WiFi: €679 ($699)
- iPad 16GB, WiFi, 3G: €579 ($629)
- iPad 32GB, WiFi, 3G: €679 ($729)
- iPad 64GB, WiFi, 3G: €779 ($829)

Persbericht Apple: Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat iPad™ op vrijdag 28 mei verkrijgbaar zal zijn in Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Vanaf maandag 10 mei zijn alle iPad-modellen alvast te bestellen bij de Apple Online Store in deze negen landen. In de Verenigde Staten heeft Apple inmiddels meer dan een miljoen iPads verkocht, en hebben klanten meer dan 12 miljoen apps gedownload uit de App Store, plus meer dan 1,5 miljoen e-boeken uit de nieuwe iBookstore.

Apple is van plan om iPad in juli uit te brengen in België, Hongkong, Ierland, Luxemburg, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk en Singapore. De datum waarop iPad alvast kan worden besteld, de datum waarop iPad in de winkel ligt en de prijzen per land zullen voor deze negen extra landen op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.