Geruchten
27 augustus 2012 - Ron Smeets

iPad Mini onthulling 'pas' in oktober?

Officieel heeft Apple nog helemaal niets geroepen over de eventuele onthulling van een reeds veelbesproken kleinere iPad, ofwel de iPad Mini. De meeste geruchten van de afgelopen weken spraken over een gecombineerd event voor de iPhone 5 en iPad Mini op 12 september.

Bronnen van AllThingsD claimen echter te weten dat Apple een apart event voor de iPad Mini gepland heeft staan voor ergens in oktober.

De voornaamste reden om de iPad Mini niet samen met de iPhone 5 te onthullen zou volgens deze bronnen te maken hebben met de marketing strategie van Apple. Omdat beide toestellen hoogstwaarschijnlijk weer lange rijen van wachtende Apple gadget fans naar de diverse winkels zullen trekken wil Apple voorkomen dat de verkopen, en populariteit, van de een niet te leiden krijgen onder die van de ander.

Of, beter gezegd, Apple wil zeker zijn dat zowel de iPad Mini als de iPhone 5 bij de eerste lancering de volledige aandacht krijgen van zowel de media als het publiek. Op zich klinkt dat zeer plausibel. Apple reageert natuurlijk niet op al deze geruchten en zowel het event van 12 september (iPhone 5) als dat van oktober (iPad Mini) moeten officieel nog aangekondigd worden. 

Bron: AllThingsD

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.