Tablets
04 juli 2012 - Redactie MobileCowboys

iPad Mini: grootste nachtmerrie voor Google's Nexus 7

Volgens Bloomberg zal Apple aan het einde van het jaar een kleinere en goedkopere iPad op de markt brengen. Met deze stap zou Apple de dominante positie op de tabletmarkt kunnen behouden zodt aankomende devices van Google en Microsoft geen schijn van kans zouden maken.

Het nieuwe model zou een scherm moeten krijgen van 7-inch en 8-inch diagonaal, niet hetzelfde HD scherm als de 'New iPad' en zal qua prijs dicht bij de Nexus 7 van Google en de Kindle Fire van Amazon liggen. Beiden hebben een 7-inch scherm en kosten 199 dollar. De bronnen willen anoniem blijven omdat Apple deze plannen nog niet openbaar heeft gemaakt. Vermoedelijk zal Apple deze in oktober aankondigen.

Een kleinere en minder dure iPad kan mogelijk een streep zetten door de ambities van Google, Microsoft en Amazon om een beetje aandeel in de opkomende tabletmarkt te krijgen, aldus Shaw Wu, analist bij Sterne Agee & Leach. 'It would be the competitors' worst nightmare, so the ball is in Apple's court.' aldus Wu. Zoals gebruikelijk wil Apple niet reageren op deze 'geruchten'.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl