Geruchten
23 december 2010 - Ron Smeets

iPad Mini gespot? Of toch gewoon Chinese fake?

Zolang de iPad bestaat gaan er al geruchten over een mini (7 inch) versie van Apple's tablet. Steve Jobs zelf ontkent het bestaan daarvan niet alleen, hij roept zelfs dat alle tablets die kleiner zijn dan de iPad niet serieus te nemen zijn.

Welnu, enkele uren geleden is een foto opgedoken waarop een beroemde Taiwanese zanger annex autocoureur, Jimmy Lin, te zien is met een iPad in zijn ene hand en iets wat lijkt op een mini versie van de iPad in zijn andere hand.

De grote vraag is nu natuurlijk: is dit echt de iPad Mini, of gewoon een of andere Chinese namaak iPad. Ik denk eerlijk gezegd het laatste. Online wordt er ook driftig over gespeculeerd. Zo zou de timing van dit 'lek' prima passen in planning van Apple, ieder jaar een nieuwe versie van een gadget aankondigen zou voor de iPad kunnen betekenen dat de volgende generatie eind januari onthuld gaat worden. We zullen zien. Hieronder nog even de grote versie van de foto die op de site van Jimmy Lin gepost werd. iPad-mini-1

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.