Tablets
02 november 2012 - Ron Smeets

iPad Mini en iPad 4 nu in de winkels; kortere rijen

Vanochtend zijn de iPad Mini en iPad 4 (WiFi modellen) in de winkels verschenen. Zoals gewoonlijk waren de rijen van wachtenden korter dan bij de lancering van een nieuwe iPhone. Lezers en andere bronnen melden exhter dat de wachtrijen dit keer een stuk minder lang zijn dan bij de lancering van de iPad, ruim een half jaar geleden.

Dat is natuurlijk niet zo gek. Ten eerste is het amper een half jaar geleden dat de iPad 3 gelanceerd werd en de iPad Mini heeft een kleinere (specifieke) doelgroep van tablet gebruikers die 10 icnh te groot vinden.

Alleen voor de Apple Store in Amsterdam stonden, vlak voor de opening, zo'n 200 wachtenden. De eerste iPad Mini (of '4') liefhebbers stonden daar dan ook al sinds gisteravond.

Ook uit andere landen komen berichten dat de rijen met 'iPad fans' kleiner zijn dan bij eerdere lanceringen. Is de markt voor iPad's (niet tablets in het algemeen dus) een beetje verzadigd? Wachten veel potentiële kopers toch echt tot hun oude iPad (2 of 3) aan vervanging toe is? Of zijn er ook nog iPad liefhebbers die persé een 3G model willen hebben? De tijd zal het leren.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.