Accessoires
26 april 2011 - Ron Smeets

iPad krastest; BodyGuardz vs InvisibleSHIELD (video)

Het scherm van de iPad en iPad 2 is op zich zelf al redelijk kras bestendig, maar als je hem helemaal spik en span wilt houden, dan kun je het beste een beschermfolie gebruiken.

In onderstaande video worden twee van deze beschermende folies getest, die van BodyGuardz en InvisibleSHIELD. In deze test worden twee iPad's (het 'oude' model) onder andere mishandeld met schroeven en stenen. Iets dat in werkelijkheid natuurlijk niet al te vaak zal voorkomen, maar het geeft wel een goed beeld van de prestatie van dergelijke beschermfolies.

Beide folies presteren naar behoren, maar die van BodyGuardz is, met een prijskaartje van $19.95 wel zo'n 10 dollar goedkoper. De testende dame vind overigens de goedkopere van de twee, de BodyBuardz, iets beter, maar beiden doorstonden de test met vlag en winpel. Dat wil zeggen dat beide iPad's ongeschonden bleven, dankzij de beschermfolie.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.