Nieuws
25 mei 2010 - Martijn Derks

iPad kopen via buy service, een goed idee?

Natuurlijk kan een echte gadget liefhebber, het niet over zijn kant laten gaan dat Apple de iPad 3G nog niet in Nederland op de markt heeft. Zover als Harold Kuepers wilde ik niet gaan, dus zocht ik een alternatief.

Er zijn op internet een aantal bedrijven te vinden die de service bieden producten voor jou te kopen/bestellen in de USA en deze naar jou door te zenden. Dit is handig in het geval van de iPad omdat Apple het niet toelaat om vanuit Nederland een iPad te bestellen en deze in Nederland te leveren. Of wanneer er voor de betaling enkel met een USA credit card betaald kan worden, of simpelweg het product in Nederland niet op de markt zal komen. Wil je weten hoe het werkt en of het een goed idee is...

Ik kwam bij het zoeken naar een bedrijf dat een iPad 3G voor mij kon regelen als eerste bij www.fromus2eu.com uit. Dit bedrijf is van Ellen den Otter, ik zag dat er vele goede berichten waren op internet over haar service. Ik heb een offerte aangevraagd 147,37 euro en ben akkoord gegaan. Ik moest de iPad via de Apple site bestellen en dan haar adres gebruiken. Tot hier ging alles goed, echter een dag of wat later melde Apple mij dat de iPad niet op het opgegeven adres geleverd kon gaan worden omdat daar al meer dan twee iPads waren bezorgd. Na een goed contact met Ellen is mij het aanbod gedaan van een personal shopper. Dit is iemand die de iPad in de winkel gaat halen en dan doorstuurt. Echter dit zou nog wel even duren, omdat men dan moest wachten tot de gewenste iPad 3G 64GB wel in de winkel moest liggen en ook op voorraad. Ik heb hiervan afgezien en netjes en snel is het door mij betaalde bedrag terug op mijn rekening ontvangen.

Balen, nog steeds geen iPad in het vooruitzicht. Ik ben verder gaan kijken en kwam op deze site uit usa2you.nl. De site oogde betrouwbaar en omdat er ook een adres en KvK nr. in Nederland bij stond, durfde ik het wel aan met hen contact op te nemen. Het bedrijf word gerunt door de broers, Richard en Remco Kuipers. Richard Remco

"Richard woont al ruim 20 jaar in Amerika en Remco woont in Nederland te Hilversum. Gedurende al die jaren zijn er natuurlijk vele pakjes heen en weer gezonden; van speculaas en zoute drop naar Amerika, tot marshmellows en pretzels naar Nederland. Omdat familie, vrienden en collega’s graag gebruik maken van dit contact in Amerika zijn de zendingen vanuit Amerika naar Nederland inmiddels niet meer beperkt tot etenswaren, tijdschriften, CD’s en kleine electronica, maar vandaag de dag werkelijk alles dat gekocht kan worden on-line in Amerika. Tegenwoordig versturen wij kleding, make-up, schoenen, sportartikelen, gereedschap, camera’s, mp3 spelers, computer-onderdelen, zelfs moeilijk-in-Nederland-te-verkrijgen auto onderdelen! De lijst gaat maar door! Je kan het zo gek nog niet bedenken, maar hetzelfde product is vaak veel goedkoper in Amerika en zelfs na de verzendkosten en onze fees is het tòch nog goedkoper in Amerika. Met die extreem lage dollarkoers is dat natuurlijk niet verassend!"

Ik ben gaan mailen en heb een offerte laten maken, voor 879,28 euro kon ik een iPad 3G 64 GB bestellen. Hierin is verwerkt 60 euro kosten voor hen en de mensen in hun netwerk die de iPad bestellen en 5% commisie van het bedrag dat je besteed. en de verzendkosten 74,97 euro Persoonlijk vind ik dit een allezins redelijke vergoeding. Bij invoer zal je ook nog BTW moeten betalen ongeveer 95 euro, Fedex betaalt dit voor je en na circa twee weken, krijg je hier een rekening van.

Ik was natuurlijk bang dat het op de zelfde manier mis zou gaan als bij Fromus2eu.nl. Echter werken ze bij Usa2you.nl op een andere wijze, tenminste in deze (bijzondere) iPad situatie. Ik doel daarmee op het beleid van Apple niet meer dan twee iPad's per adres te leveren. Ik uite mijn zorgen aan hen en kreeg deze reactie:

Hallo Martijn,
Dit is Richard, Remco's broer in Amerika.
Bedankt voor je bestelling en snelle betaling. Jouw order wordt ondergebracht bij iemand in ons netwerk (allemaal vrienden, buren en kennissen die te vertrouwen zijn). Zodoende hebben wij dus niet het probleem waar Ellen tegen aan liep. Op deze manier hebben wij nu al zo'n 50 units verwerkt. De 3G versie staat nu met een leverdatum van 7 Mei.
Groeten,
Richard

Ik kan je vertellen ik was maar wat blij dat te horen. Mijn iPad is afgelopen vrijdag door Fedex aan de deur afgeleverd, ik ben constant door Richard op de hoogte gehouden van de vorderingen en kreeg snel antwoord op mijn vragen. In mijn ogen een top service, met een heldere en duidelijke communicatie. Je krijgt vooraf een duidelijke en vrijblijvende offerte van hen, en je weet dus waar je aan toe bent.

*****Actie*****

Alle lezers van Mobile Cowboys die bij usa2you.nl iets bestellen krijgen €5 korting op de bestelling, mits je in de eerste mail aan hen duidelijk aangeeft gebruik te willen maken van de lezerscode: MC

Deze code is maximaal 2 maanden geldig na vandaag, de code moet genoemd worden in de eerste aanvraag via de website of via een email naar: mobilecowboys@usa2you.nl              

Gebruik je de code niet bij de eerste aanvraag dan loop je de korting mis!

Over de auteur: Martijn Derks