Tablets
03 augustus 2012 - Ron Smeets

iPad is nog altijd verreweg de best verkopende tablet

De tablet markt is ook na ruim twee jaar stevig in handen van Apple. In het tweede kwartaal van dit jaar vlogen er ruim 17 miljoen over de toonbanken, wereldwijd. De nummer 2, Samsung, verkocht in deze periode bijna 2.4 miljoen Galaxy Tab's.

In totaal werden er in Q2 bijna 25 miljoen tablets verkocht. Een stijging van 9.9 miljoen vergeleken met een jaar geleden.

In de Top 5 van tablet fabrikanten staan verder Amazon (de Kindle / Kindle Fire) met 1.25 miljoen, Asus (eePad Transformer en Transformer Pro) met 855 duizend verkochte tablets en Acer (de Iconia tablets) met 385 duizend. Opvallend is verder dat alleen Acer een daling van haar tabletverkopen moest incasseren. Een jaar geleden verkocht te Taiwanese fabrikant nog 629 duizend tablets.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.