Geruchten
29 december 2011 - Ron Smeets

iPad geruchten: twee modellen en betere accu

De iPad 2 werd vorig jaar op 2 maart gepresenteerd. De geruchten over de opvolger, iPad 3 wellicht, zullen de komende weken dus wel weer wat talrijker worden ;-)

Vandaag dook het bericht op dat Apple van plan zou zijn om twee versies van de iPad 3 (voor het gemak zal ik hem zo maar even blijven noemen) op de markt te zetten dit keer. In tegenstelling tot eerdere geruchten zou het echter niet gaan om een model met een kleiner, 7.85 inch, display.

Volgens de Taiwanese bron krijgen beide nieuwe iPad 3 versies het bekende 9.7 inch display, maar dan wel met een QXGA resolutie (1536 x 2048 pixels). Verder zou er in de 'goedkopere' versie een 5 megapixel Samsung camera zitten en een 8 megapixel Sony cam in de duurdere versie. Ook wordt gesproken over de toepassing van een accu met een capaciteit van 14.000 mAh. En ja, de quad core A6 processor is ook van de partij in deze nieuwe geruchten ;-) We zullen zien.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.