Nieuws
23 augustus 2010 - Ron Smeets

iPad als ereader voor de kleintjes?

De iPad wordt door Apple ook als ereader in de matkt gezet. Ik blijf erbij dat het display (TFT in plaats van e-ink) niet echt geschikt is om langere tijd naar 'turen' wanneer je een boek erop leest. Om nog maar te zwijgen van de leesbaarheid van het scherm in de (felle) zon.

Maar goed, dat wil natuurlijk niet zeggen dat de diverse uitgeverijen nu gaan stoppen met het uibrengen van boeken voor iBooks en de iPad ;-) Neem nu Unieboek het Spectrum. Zij lanceerden enkele dagen geleden een vijftal kinderboeken voor de iPad (en iPhone/iPod Touch), de zogenaamde Piccolo Picture Books, geschikt voor kids vanaf 2 jaar.

Daar zie ik dan wel weer wat in, ondanks dat de iPad eigenlijk te duur (en kwetsbaar) is om alleen te laten met de echte kleintjes, Maar, kleine kids lezen doorgaans niet al te lang aan één stuk door, en de boeken zij ook sneller 'uit', waardoor ze niet al te veel last zullen hebben van het TFT display. Het feit dat de 'iPad-boeken' voorzien zijn van veel leuke, (inter)actieve features maakt het leesplezier voor kinderen natuurlijk extra leuk. Denk daarbij aan touchscreen effecten zoals het omslaan van pagina's, audio-effecten, karaoke voorleesfunctie. De boeken worden standaard in vijf talen geleverd, vanaf €2,99 per stuk.

Op dit moment is één titel beschikbaar, De wedstrijd van Sanne de Bakker en Noëlle Smit. Volgende maand (september) komen daar nog vier titels bij:
- Met papa mee - Arend van Dam en Alex de Wolf
- Wat fijn dat wij nu vriendjes zijn! - Marianne Busser & Ron Schröder en Dagmar Stam
- Ik moet zó nodig! - Fiona Rempt en Noëlle Smit
- Liselotje gaat naar zwemles - Marianne Busser & Ron Schröder en Dagmar Stam

De digitale versies van deze boeken worden in samenwerking met Mobgen ontwikkeld.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.