Nieuws
06 november 2013 - Nichal Joosse

'iPad Air goedkoper om te maken dan de voorgangers'

Bij een nieuwe iPad is het natuurlijk interessant om te zien hoeveel het Apple eigenlijk gekost heeft om de iPad in elkaar te zetten, zo ook bij de nieuwe iPad Air. Onderzoeksbedrijf IHS haalde voor de gelegenheid de nieuwe iPad Air uit elkaar en bekeek hoeveel elk losse onderdeel nou precies kost. Zij kwamen tot de conclusie dat alle onderdelen minimaal 274 dollar kosten, wat omgerekend ongeveer 203 euro is. Dit geldt voor  de 16GB iPad Air 

De duurste iPad Air, met 128GB opslaggeheugen en 4G-internet, kost 361 euro voor Apple om te maken, wat omgerekend ongeveer 267 euro is. Het touchscreen zou het duurste onderdeel zijn om te maken, wat we ook zagen bij de vorige iPads en zelfs bij alle iPhones. De onderdelen om aanrakingen mogelijk te maken kosten 43 dollar. Wat nog meer opvalt, is dat het scherm tegenwoordig uit één laag bestaat, terwijl dit eerst twee lagen waren. Gek genoeg is het scherm toch duurder dan voorheen.

Hetzelfde bedrijf liet eerder weten dat de iPhone 5S 'slechts' 147 euro kost om te maken, waarbij ontwikkelingskosten en andere externe kosten natuurlijk niet zijn meegerekend. Apple maakt dus sowieso genoeg winst op de apparaten, maar dat is natuurlijk niet gek. Het zou wat zijn als ze verlies maken op de apparaten.  

Over de auteur: Nichal Joosse