Geruchten
24 oktober 2014 - Ron Smeets

iPad Air 2 krijgt ook een A8 processor en meer RAM? De kans is meer dan 95% dat de nieuwe iPad's weer meer geheugen en een nieuwe processor krijgen

Als Apple doet wat het de afgelopen twee jaar ook al deed, dan worden later deze maand de nieuwe iPad's gepresenteerd. Een tijdje geleden doken in het geruchtencircuit al een wazig en donker kiekje op van de iPad Air 2 en de iPad Mini 3, maar specs werden toen nauwelijks nog genoemd.

Een Amerikaanse bron claimt nu de specs van de iPad Air 2 bemachtigd te hebben. Daaruit blijkt onder anderen dat de nieuwe Apple tablet uitgerust wordt met een A8 processor en 2GB RAM. Dat laatste werd ook over de iPhone 6 geroepen, maar inmiddels is duidelijk dat die gewoon 1GB werkgeheugen hebben. Geruchten he ;)

Enfin, The Michael Report schrijft verder dat ze ook al foto's van de nieuwe iPad Air 2 in bezit hebben maar die niet willen publiceren om de bron te beschermen. Nobel... Over de nieuwe iPad Air wordt verder nog wel het een en ander geschreven.

Zo zou het scherm gemaakt worden door LG, Samsung en nog enkele fabrikanten die nu een display gemaakt hebben waarbij het glas en de Retina LCD in één zitten. Iets dat bij de iPhones al langer toegepast wordt. Het moge duidelijk zijn dat het scherm daardoor weer iets dunner en helderder wordt.

Qua ontwerp zou de iPad Air 2 niet verschillen van de huidige modellen. Je zou aan de voorzijde ook geen verschil zien met de iPad Air. Gesproken wordt verder over een kleine re-design van de speakers, een andere plek voor de microfoons en een nieuwe mute-knop die nodig zou zijn om de tablet dunner te kunnen maken. Geen iPhone 6 design aan de zijkanten dus en ook geen dunnere randen om het scherm. Letwel, dit zijn allemaal nog onbevestigde berichten.

Behalve de A8 processor en 2GB RAM wordt ook gespeculeerd over het feit dat Apple geen 16GB model van de iPad Air 2 meer zal maken, maar overstapt naar 32, 64 en 128GB. De grootste verandering is verder eigenlijk de toevoeging van Touch ID. Dat maakt ook de weg vrij voor Appl Pay.

In hoeverre deze informatie klopt zal moeten blijken wanneer Apple de nieuwe iPad's presenteert. Geruchten gaan dat dit op of rond 18 oktober zal zijn. We zulllen het wel zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.