Geruchten
16 augustus 2011 - Ron Smeets

iPad 3 vertraagd door problemen met met Retina display's?

De geruchten dat Apple nog dit jaar met een iPad 3 gaat komen, voorzien van een high-res Retina display, doen al een tijdje de ronde.

Als de bronnen van DigiTimes jusit geinformeerd zijn dan heeft Apple echter moeten besluiten de release van de iPad 3 uit te stellen vanwege (productie)problemen met de Retina schermen voor de nieuwe iPad generatie.

De Taiwanese site meldt dat momenteel alleen Sharp een Retina display kan leveren dat aan de (hoge) kwaliteitseisen van Apple voldoet. Zowel LG als Samsung, dat onlangs nog een order kreeg voor de levering van ruim 2 miljoen iPad 2 displays, blijken vooralsnog niet in staat juiste, goed werkende, Retina schermen te leveren / produceren.

De nieuwe geruchten zijn gebaseerd op de aangepaste leveringsquota voor de iPad 3. Oorspronkelijk zouden er nog dit jaar 6.5 tot 8 miljoen uitgeleverd moeten worden, verdeeld over het derde en vierde kwartaal. Echter, die aantallen zijn inmiddels door Apple geschrapt, hetgeen zou kunnen duiden op uitstel van de release van de iPad 3.

Volgens de nieuwe geruchten zouden de fabrikanten van het 9.7 inch (2048 x 1536 pixel) Retina Display er niet in slagen de schermen zo te maken dat ze aan de eisen van Apple voldoen. Factoren die daarbij een rol spelen zijn Apple's eisen aan de dikte, de licht- en kleuropbrengst van de iPad 3 en diens Retina display. Sharp is, zoals gezegd, wel in staat om goede 'iPad 3 schermen' te leveren, maar daarvan voldoet de prijs dan weer niet aan de eisen van Apple, zo wordt gespeculeerd.

Natuurlijk heeft Apple zelf nog geen enkel commentaar gegeven op deze nieuwe geruchten en dat zal waarschijnlijk ook niet gebeuren. Een release datum voor de iPad 3 was er sowieso nog niet dus we zullen moeten afwachten of deze geruchten op waarheid gebaseerd zijn.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.