Geruchten
24 augustus 2011 - Ron Smeets

iPad 3 Retina displays komen (nu) van Samsung, LG én Sharp

In een berichtje over de leverancier van BackLight Units (BLU's) voor de Retina displays van de iPad 3 schrijft het Taiwanese DigiTimes dat Apple er schijnbaar voor gekozen heeft om zowel Samsung als LG én Sharp te contracteren voor de levering van de iPad 3 schermen.

Eerdere geruchten deden vermoeden dat Sharp, op dit moment, de enige leverancier was die in staat zou zijn de juiste displays (conform de hoge kwaliteitseisen van Apple), te leveren en dat de Amerikanen, hangende de lopende ruzie tussen beide bedrijven, eigenlijk af wilden van Samsung. LG zou vooralsnog niet in staat zijn de kwalitatief juiste retina displays voor de iPad 3 te leveren.

Het bericht van DigiTimes doet nu dus weer anders vermoeden. Volgens de Taiwanezen zou Samsung, in aantallen, de tweede leverancier worden. Sharp kan, als die hun productie op peil krijgen, al dan niet geholpen door een forse financiële injectie van Apple zelf, de rol van hoofdleverancier kunnen krijgen. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat dit gerucht weer tegengesproken of ontkracht wordt ;-)).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.