Geruchten
01 december 2011 - Ron Smeets

iPad 3 komt in de zomer en de iPhone 5 in de herfst van 2012

Twee weken geleden ging nog het gerucht dat de iPad 3 en iPhone 5 respectievelijk in maart en de zomer van 2012 op de markt zouden komen. Nieuwe geruchten, afkomstig uit Japan, spreken nu echter over een release van de iPad 3 in de zomer en de iPhone 5 in de herfst van 2012. Beide nieuwe Apple gadgets zouden wel voorzien worden van Lte (4G) support.

Ten eerste zal natuurlijk nog maar moeten blijken wat het waarheidsgehalte van dit gerucht is en of dit alleen voor Japan geldt.

Nikkei Business (Google Translate link) spreekt namelijk over een release van de iPad 3 en iPhone 5 bij NTT DoCoMo, Japans grootste Telco. Ten tweede zou een Lte (4G) versie van zowel de iPhone 5 als de iPad 3 voor de Europese (Nederlandse) markt nog niet echt interessant zijn, ook niet medio 2012. De Japanse berichten zouden er wel op kunnen wijzen dat Apple mogelijk verschillende (4G en 3G) versies van de iPad 3 en iPhone 5 gaat uitbrengen. We zullen zien. Vooralsnog is dit nog niet meer dan een van de vele 'korreltje zout' geruchten over de iPad 3 en iPhone 5.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.