Geruchten
23 december 2010 - Ron Smeets

iPad 2 wordt kleiner, heeft betere speakers en ander design

Zoals gewoonlijk is ook dit weer een gerucht waarvan nog maar moet blijken wat het waarheidsgehalte zal zijn. Alleen Apple zelf weet het antwoord daarop.

Het Japanse Macotakara heeft van een anonieme (natuurlijk) Chinese bron vernomen dat de volgende generatie van de iPad, voor het gemak maar even iPad 2 genoemd, iets kleiner wordt, betere speakers krijgt en een ander design.

De kleinere afmetingen hebben overigens, volgens dit gerucht, niets te maken met eventuele toepassing van een kleiner display. Het zou vooral gaan om de rand om het display die minder ruimte in beslag gaat nemen. De iPad 2 meet 239 x 186 millimeter. Ter vergelijk, de huidige iPad heeft een afmeting van 242.8 x 189.7 millimeter. Verder wordt gesproken over een volledig vlakke achterkant in tegenstelling tot het 'gebogen' design van de huidige iPad. Verder zou de iPad 2 dus betere, zogenaamde wide-range, speakers krijgen. Op de foto hierboven en onder (grote versie) zou al iets van de iPad 2 te zien zijn (een van de speakers en een USB aansluiting). De Japanners hebben ook al een video gepost (zie hieronder) waarin mogelijk een (3rd party) case van de iPad 2 te zien is We zullen zien. iPad2-gerucht-2312

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.