Accessoires
30 augustus 2011 - Ron Smeets

iPad 2 (WiFi + 3G) binnenkort ook bij Vodafone en T-Mobile

Vodafone heeft vandaag bekend gemaakt dat de provider binnenkort de iPad 2 in haar assortiment zal opnemen. Het gaat, zo staat in het persbericht, om de WiFi + 3G versie.

UPDATE (13u35): Op de website van T-Mobile wordt gemeld dat zij de iPad 2 (WiFi + 3G) binnenkort ook gaan leveren (zie screenshot hieronder). T-Mobile geeft verder nog geen informatie over de beschikbaarheid en prijzen.

Gelijktijdig met de start van de verkoop bij Vodafone, waarvan een exacte datum nog niet genoemd wordt, zal Vodafone ook een aantal 'aantrekkelijke tariefplannen' voor de iPad 2 introduceren. Ik ben benieuwd hoe aantrekkelijk die dan zullen zijn want ook daarover wordt op dit moment nog niets gezegd.

Dat Vodafone specifiek ervoor kiest om alleen de WiFi + 3G versie van de iPad 2 te gaan verkopen is natuurlijk niet gek. De provider moet het uitendelijk natuurlijk vooral hebben van de data-abonnementen die erbij afgesloten worden. Zoals gezegd ben ik zeer benieuwd naar de tarieven van zowel de abonnementen als de iPad 2 zelf (korting bij aanschaf in combinatie met een abonnement?). Ik heb Vodafone nog gevraagd om mij meer informatie te verstrekken maar ze hielden hun kaken op dit moment nog op elkaar ;-))

Het persbericht van Vodafone:

Amsterdam, 30 augustus 2011 - Vodafone Nederland maakt vandaag bekend binnenkort te starten met de verkoop van de iPad2 met Wi-Fi plus 3G. Vodafone zal bovendien een aantal aantrekkelijke tariefplannen introduceren, toegesneden op de iPad. Vodafone Winkels worden uitgerust met een speciale iPad2 hoek en gespecialiseerd personeel zal de klant helpen bij zijn keuze, afgestemd op zijn individuele behoeften.

De iPad2 is de tweede generatie van Apple’s revolutionaire nieuwe tablet. Het volledig nieuwe ontwerp is 33 procent platter en tot 15 procent lichter dan de originele iPad, maar beschikt wel over hetzelfde 9.7 inch LCD scherm met LED verlichting. De iPad2 is voorzien van Apple’s nieuwe dual-core A5 processor voor supersnelle prestaties en perfecte weergave van grafische toepassingen. De iPad2 biedt gebruikers voor het eerst ook toegang tot FaceTime; de tablet beschikt namelijk over twee camera’s, een VGA-camera aan de voorzijde voor FaceTime en Photo Booth en een camera aan de achterzijde waarmee video’s in HD (720p) kwaliteit kunnen worden opgenomen. Alhoewel het apparaat dunner, lichter en sneller is dan zijn voorganger en een hele reeks nieuwe toepassingen biedt, gaat ook de accu van de iPad2 tot 10 uur* mee zoals gebruikers inmiddels gewend zijn.


Prijzen en beschikbaarheid van de iPad2 zullen binnenkort bekend worden gemaakt. Voor meer informatie en registratie ga naar
www.vodafone.nl/ipad2_registratie

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.