Accessoires
24 mei 2011 - Ron Smeets

iPad 2 valtest met, en zonder, Smart Cover (video)

De iPad 2 is natuurlijk, met zijn 9.7 inch glazen touchscreen niet echt bestand tegen een val op stenen of beton. De boys van ElectronicsBreak wilden echter weten of de Smart Cover enige bescherming biedt.

In onderstaande video laten ze twee identieke iPad's vallen. Eentje heeft een Smart Cover en de ander niet. Hoewel de iPad mét cover een val van ca 1 en ca 1.5 meter redelijk ongeschonden doorstaat is het toch niet aan te bevelen dit thuis uit te proberen. Het scherm van de iPad zonder cover breekt overigens bij de eerste test al in honderden stukken.

Ow, en uiteindelijk moet ook de versie mét cover er aan geloven. Na de val van schouderhoogte (ca. 1.5 meter) heeft hij al enkele barstjes, maar daarna testen ze de bescherming van de Smart Cover ook nog even met een golfclub. Helaas helpt de cover dan ook niet meer, wat maar weer eens bewijst dat je niet met je iPad 2 moet gaan golfen ;-))

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.