Geruchten
10 januari 2011 - Ron Smeets

iPad 2 presentatie op 1 februari?

Als we Kevin Rose, een Amerikaanse 'gadget insider', mogen geloven dan zou de Apple iPad 2 mogelijk al op 1 februari gepresenteerd worden. Eerdere geruchten spraken ook al over een release in februari, dus het zou zomaar kunnen.

Rose schrijft dat op zijn eigen blog en hij zegt zijn informatie van een betrouwbare bron te hebben ontvangen.

Aanvankelijk schreef hij ook dat de iPad 2 uitgerust zou worden met een Retina display, dezelfde technologie die ook in de iPhone 4 zit, maar die uitspraak trok hij in een update later weer in. Volgens Rose, die de afgelopen jaren met afwisselend succes, geruchten verspreidde, krijgt de iPad 2 wel een display met een hogere resolutie, maar wordt het niet noodzakelijkerwijs een Retina scherm. Verder 'bevestigt' hij nogmaals de geruchten dat de iPad 2 voorzien zal worden van camara's aan zowel de voor- als achterzijde. Over eerder gelekte specs, zoals de afmetingen en nieuwe speakers, zegt hij niets. We zullen zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.