Geruchten
07 december 2010 - Ron Smeets

iPad 2 mogelijk al vanaf februari in de winkels

De eerste iPad werd in het eerste weekend van April in de VS gelanceerd. Wij moesten nog tot eind juli wachten. Volgens Taiwanese bronnen van DigiTimes, afkomstig uit de fabrieken van Foxconn waar de iPad geproduceerd wordt, is Apple van plan de tweede generatie van de iPad eind februari (2011) al op de markt te brengen.

Toch is dat, zo melden de Taiwanezen, zelfs nog een maand later dan gepland. Problemen met de firmware, die momenteel nog steeds getest wordt, zouden ertoe geleid hebben dat Apple de lancering vooralsnog met een maand uitgesteld heeft.

Behalve dat dit natuurlijk geruchten zijn is het ook nog allerminst zeker of de nieuwe iPad ook bij ons al vanaf eind februari in de winkels zal liggen. Gezien het feit dat Foxconn verwacht rond de lancering zo'n 400.000 tot 600.000 exemplaren van de iPad 2 te kunnen leveren aan Apple lijkt die kans in ieder geval niet al te groot. Enfin, we zullen toch echt op de eerste officiele berichten uit het Apple kamp moeten wachten om meer duidelijkheid te kunnen verschaffen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.