Geruchten
17 januari 2011 - Ron Smeets

iPad 2 krijgt 'n Retina display met 2048 x 1536 resolutie?

Er zijn de afgelopen weken en maande al de nodige geruchten over de specs van de iPad 2 opgedoken.

Mac Rumors heeft nu informatie gevonden, afkomstig afbeeldingen (zie hiernaast) in versie 1.1 van de iBooks App, waaruit af te leiden valt dat Apple de schermresolutie van de nieuwe generatie iPad gaat verdubbelen verviervoudigen, naar 2048 x 1536 pixels dus.

In augustus dook ook al een afbeelding op waaruit geconcludeerd werd dat de schermresolutie van de iPad 2 verdubbeld verviervoudigd zou worden. We zullen zien. Eerdere geruchten spraken al over het feit dat de iPad 2 een retina display gaat krijgen. De volgende generatie van de iPad zou mogelijk begin februari officieel aangekondigd gaan worden, maar ook dat zijn nog geruchten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.