Accessoires
14 maart 2011 - Ron Smeets

iPad 2 een ramp om te repareren volgens iFixit

OK, als je een nieuwe telefoon of tablet koopt dan is de moeilijkheidsgraad van een eventuele reparatie natuuurlijk niet iets waar je als eerste (of zelfs vijfde ;-)) aan denkt.

De boys van iFixit hebben de iPad 2 al uit elkaar gehaald en zij concluderen dat Apple's nieuwste tablet een 4 uit 10 scoort op het gebied van 'repareerbaarheid' (is dat wel een goed Nederlands woord? ;-)) Maar dat is niet het enige dat iFixit ontdekte toen ze de nieuwste iPad ontleedden.

De reden dat de iPad 2 bij iFixit zo laag scoort op hun 'reparatie schaal' heeft vooral te maken met het feit dat Apple nogal wat lijm gebruikt heeft bij de assemblage. Daardoor wordt het uit elkaar halen van de iPad 2, zonder dat het glas breekt, een schier onmogelijke taak. Verder blijkt de camera aan de achterzijde van de iPad 2 minder dan 1 megapixel resolutie te hebben, heeft hij 512MB RAM aan boord en is de A5 dual core processor waarschijnlijk gemaakt door Samsung. Verder is het glas van het display 25% dunner dan bij de vorige versie.

Hieronder kun je de 'sloopvideo' van de iPad 2 zien. Dat wil zeggen, een videoweergave van een aantal foto's die gemaakt zijn tijdens uit elkaar halen. De video wordt aan elkaar 'gepraat' door een geeky dame ;-)) van iFixit:

Het 'eindresultaat': iPad-2-Uitelkaar-a

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.