Entertainment
03 maart 2011 - Ron Smeets

iPad 2 accu neemt 49% van de interne ruimte in beslag

De iPad 2 is iets lichter, maar vooral veel (33%) dunner dan zijn voorganger. Dat betekent dus dat er minder ruimte binnen in is. Toch zou de accu van de nieuwe iPad even lang meegaan als die van het 'oude' model.

De oplossing zie je op onderstaande 'röntgenfoto' van de twee iPad's.

Blijkbaar wordt 49% van het binnenwerk van de iPad 2 in beslag genomen door de accu. Bij het oude model was dat 'slechts' 27%. Nu wordt er natuurlijk al gespeculeerd over het stroomverbruik van de nieuwe A5 processor. Echter, als een accu dunner moet worden, wordt hij automatisch groter in omvang om dezelfde capaciteit te kunnen leveren, toch? Even los gezien van de vooruitschreidende technieken waardoor ook steeds minder ruimte nodig is om een accu met een bepaald vermogen te maken. Hoe dan ook, als onderstaande röntgenfoto echt is, is het wel leuk om te zien. ipad-2-Accu-groot

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.