Tablets
27 januari 2012 - Ron Smeets

iOS nog steeds tablet marktleider, maar Android komt eraan

De iPad van Apple was in het vierde kwartaal van 2011 nog steeds de best verkopende tablet, maar de dominantie van Apple (die natuurlijk maar één product hebben) was beduidend minder groot dan een jaar daarvoor.

Het aantal verkochte Android tablets steeg in het vierde kwartaal van 2011 namelijk naar 10.5 miljoen, goed voor 39.1% van de totale markt in die periode en meer dan een verdriedubbeling ten opzichte van een jaar eerder. Apple verkocht 15.4 miljoen iPad's en had daarmee een marktaandeel van 57.6%.

Een jaar eerder verscheepte Apple 7.3 miljoen iPad's. Alle andere tablet fabrkanten, of beter gezegd OS'en, moesten het in Q4 van 2011 doen met zo'n 900.000 verkochte exemplaren. Microsoft nam daarvan 400.000 tablets (met Windows 7 dus) voor haar rekening. 

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.