Nieuws
19 juli 2016 - Ron Smeets

iOS 9.3.3 en nieuwe iOS 10 beta nu beschikbaar Kleine update met bugfixes en verbeterde beveiliging

Apple is vannacht gestart met de uitrol van de nieuwste iOS update voor de iPhones en iPads. Daarin zijn geen echt spectaculaire veranderingen te verwachten. De fabrikant spreekt zelf over enkele 'probleemoplossingen' (bugfixes) en verbeterde beveiliging. De update is met zo'n 56MB letterlijk ook relatief klein.

Naast de update voor iOS 9 heeft Apple ook de volgende, derde, beta versie van iOS 10 beschikbaar gesteld. Die is uiteraard alleen te gebruiken door ontwikkelaars. De 'consumenten versie' van iOS 10 wordt pas samen met de nieuwe iPhone uitgerold.

Ow ja, er is tegelijkertijd ook een software update van het WatchOS online gegaan, versie 2.2.2. Mocht je dus een slim horloge van Apple hebben, dan kun je daarvoor ook de nieuwste firmware downloaden en installeren. Ook deze update is alleen bedoeld voor het oplossen van bugs.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.