Nieuws
03 juni 2014 - Ron Smeets

iOS 8 van dichtbij bekeken (video)

Apple heeft gisteren iOS 8 gepresenteerd. Volgens de fabrikant is het nog sneller en intuïtiever geworden. Behalve de nieuwe iCloud fotobibliotheek en enkele handige nieuwe functies in de Berichten app is de toevoeging van een gezondheidsapp eigenlijk de grootste vernieuwing. Wellicht als voorbereiding op de komst van de iWatch?

In onderstaande video worden een aantal andere nieuwe, niet eerder genoemde vernieuwingen, van dichtbij bekeken. De zogenaamde 'hidden features' dus.

Bijna 10 minuten kijkplezier voor iOS gebruikers die nu al met smart ziiten te wachten op de beta-release. iOS 8 zal pas over enkele maanden beschikbaar komen voor iedereen. Of alle functies die in deze video getoond worden ook in de definitieve versie van iOS 8 zullen zitten is niet bekend.

http://www.youtube.com/watch?v=2xfvYAWzS54

Hieronder staan nog enkele zaken die Apple in haar iOS 8 persbericht aankondigde:

"Dankzij fantastische nieuwe functies in iOS 8, zoals iCloud-fotobibliotheek, een splinternieuwe Berichten-app, het QuickType-toetsenbord en de nieuwe gezondheidsapp, kunnen gebruikers hun apparaten nog sneller, eenvoudiger en intuïtiever gebruiken", aldus Craig Federighi, senior vice president Software Engineering van Apple

Verder:
- verbeteringen op het gebied van design die voortborduren op de interface van iOS 7, met interactieve meldingen, snel toegang tot de voornaamste contactpersonen, de optie om snel tussen je inbox en concepten in Mail te schakelen, plus een aantal intelligente suggesties;
- meer Spotlight-zoekmogelijkheden waarmee je niet alleen op je apparaat, maar ook in artikelen op Wikipedia, nieuwsartikelen en in resultaten van plaatsen in de buurt kunt zoeken; en
- betere continuïteit tussen iPhone, iPad en Mac met functies als Handoff, waarmee je een activiteit op het ene apparaat kunt starten en op een ander apparaat kunt voortzetten, Instant Hotspot en de optie om te bellen en gebeld te worden en sms- en mms-berichten vanaf je Mac of iPad te versturen.

Video: Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.