Nieuws
03 november 2014 - Ron Smeets

iOS 8.1 update op iPhone 5 vraagt 4.8GB vrije ruimte Is dit de reden dat veel iPhone gebruikers de nieuwe iOS links laten liggen?

Toen Apple enkele weken geleden iOS 8 uitrolde bleken veel iOS 7 gebruikers de update niet zomaar te kunnen installeren. Tijdens het proces meldde de update service namelijk dat er op de iPhone 5 minimaal 4.8GB vrije ruimte nodig was om de OTA update te kunnen installeren.

Met de komst van iOS 8.1 lijkt dat probleem nog niet verholpen, zoals te zien is in onderstaande screenshot die deze avond online verscheen.

Ik ben wel benieuwd of er iPhone gebruikers zijn die dit probleem ook tegengekomen zijn. Mijn eigen iPhone 6 en 6 Plus testmodellen hadden geen enkel probleem om de 126MB grote iOS 8.1 update te downloaden en installeren zonder tussenkomst van iTunes. In hoeverre deze problemen eerder deze maand bijgedragen hebben aan de stagnatie van de iOS 8 acceptatie is niet met zekerheid te zeggen, maar het zal zeker meegespeeld hebben.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.