Nieuws
22 augustus 2013 - Nichal Joosse

'iOS 7 voor de iPad verschijnt later'

Volgens 9to5mac zal het nog wel eventjes duren voordat iOS 7 gelanceerd zal worden voor de iPad. Apple lanceerde de eerste bètaversie van iOS 7 voor de iPad later dan voor de iPhone, omdat het de prioriteit geeft aan de iPhone-versie. Dit omdat er - zoals iedereen nu wel weet - waarschijnlijk twee nieuwe iPhones worden gelanceerd, waardoor iOS 7 voor de iPhone op tijd stabiel moet zijn. Het kan overigens ook zijn dat ze wel op tijd zijn met de iPad-versie van iOS 7.

Het kan kloppen dat de iPad-versie van iOS 7 pas later komt, aangezien ze op 10 september naar alle waarschijnlijkheid geen nieuwe iPad zullen gaan lanceren. In het verleden organiseerden ze voor iPads aparte persbijeenkomsten om deze vervolgens aan te kondigen. Ook gaat het gerucht rond dat iOS 7 voor de iPad aanzienlijk veel meer bugs bevat dan iOS 7 voor de iPhone en dat het daarom langer duurt om een definitieve versie te lanceren.

Het is ook nog niet duidelijk hoe het gaat met de ontwikkeling van iOS 7 voor de iPod touch. 9to5mac beweert ook dat de ontwikkeling van iOS 7 voor de iPhone 4 problemen oplevert vanwege de beperkte capaciteit van de hardware van de iPhone 4, die in 2010 werd gelanceerd. De kans is dus groot dat de iPhone 4 na iOS 7 geen nieuwe updates meer zal krijgen.  

Over de auteur: Nichal Joosse