Nieuws
12 september 2013 - Nichal Joosse

iOS 7 vanaf 18 september beschikbaar voor iedereen

Het nieuwe besturingssysteem iOS 7 van Apple is vanaf 18 september te downloaden voor iPhones, iPads en iPods. Iets wat ik al had verteld in de live blog, maar wat zeker het vermelden waard is in een apart artikel. iOS 7 is de meest ingrijpende verandering in de gehele geschiedenis van iOS. De voornaamste veranderingen zijn te vinden in het bedieningspaneel, berichtencentrum, multitasking en natuurlijk het design waar je van houdt of juist niet. 

Apple-gebruikers die een nieuw iOS-apparaat aanschaffen, krijgen ook gratis het gehele iWork-pakket kado. Dit omvat de aparte apps Pages, Keynote, Numbers, iMovie en iPhoto. Het lijkt erop dat bestaande iOS-gebruikers de apps niet gratis krijgen, wat ik persoonlijk vrij jammer vind. iOS 7 is vanaf volgende week woensdag verkrijgbaar als gratis software-update voor iPhone (iPhone 4 of nieuwer), voor iPad (iPad 2 of nieuwer), iPad mini en iPod touch (vijfde generatie).

Mocht je niet kunnen wachten en je bent developer, dan is het ook mogelijk om de Golden Master-versie te installeren. Via deze link staat uitgebreid beschreven hoe je dit kunt doen. Zelf was ik vrij ongeduldig en heb ik dus de Golden Master geïnstalleerd, maar het meest verstandige is om gewoon eventjes te wachten op de officiële update. De installatie kan namelijk wel eens fout gaan en dat wil ik natuurlijk niet op mijn geweten hebben. 

Over de auteur: Nichal Joosse