Geruchten
17 november 2011 - Ron Smeets

iOS 5.0.2 onderweg om accuprobleem nu echt op te lossen

Toen Apple vorige week iOS update 5.0.1 uitrolde was de verwachting, althans dat zei Apple zelf, dat de accu-leegloop problemen van de iPhone 4S tot de verleden tijd zouden behoren. Dat bleek echter niet het geval en, sterker nog, er doken andere (nieuwe) problemen op.

Het gerucht gaat nu dat Apple bezig is om iOS update 5.0.2 te gaan uitrollen, ergens volgende week. Daarin zouden de accu problemen in ieder geval opgelost moeten zijn.

Nou ja, opgelost? Volgens de bron zou Apple streven naar een stand-by tijd van 40 uur, inclusief 10 uur (intensief gebruik). Dat betekent, zoals ik het lees,  dus dat je het toestel 10 uur kunt gebruiken voor vanalles en nog wat en dan zou de accu het nog een 30 uur in standby moeten 'volhouden'. Klinkt op zich niet slecht. We zullen zien. Dit bericht, nog een gerucht dus, is afkomstig van het Duitse Macerkopf die ook weet te melden dat er al gewerkt wordt aan versien 5.1, een update. Daarin zou vooral een Siri gewerkt zijn, maar deze update zal dit jaar (2011) niet meer beschikbaar komen, aldus de Duitse geruchten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.