Nieuws
11 november 2011 - Ron Smeets

iOS 5.0.1 uitgerold

Apple heeft vandaag de eerste officiele iOS 5 update, 5.0.1 uitgerold. De afgelopen dagen werd al duidelijk dat hierin de problemen die sommige gebruikers met de accu (loopt snel leeg) van de iPhone 4S ondervinden, opgelost zouden zijn.

Nog geen woord, helaas, over de andere, met name geluidskwaliteit gerelateerde, bugs die gemeld worden zoals echo, ruis en het plotseling in mute stand 'schieten' van de microfoon.

Ik heb hem zelf op dit moment nog niet geinstalleerd, maar dat ga ik later vandaag of morgen zeker ook even doen. De eerste berichten van gebruikers die de 'accu-update' geinstalleerd hebben zijn overigens behoorlijk positief. Sommige iPhone 4S bezitters melden dat hun accu voorheen soms 10 - 12% accuspanning per uur verloor, bij normaal gebruik, en dat dit na de 5.0.1 update teruggelopen is tot 3 - 5% per uur.

Behalve de accu-fix zijn in de iOS 5.0.1 update ook nog enkele andere bugs en verbeteringen aangebracht, maar die hebben vooral betrekking op de iPad (1), de spraakherkenning van Australiërs ;) en het oplossen van enkele 'Documents' bugs in de Cloud.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.