Nieuws
13 januari 2011 - Ron Smeets

iOS 4.3 Beta heeft geen echt spannende vernieuwingen

Apple heeft de Beta versie van iOS 4.3 voor developpers beschikbaar gesteld. Letwel, deze versie is nog niet geschikt voor de 'gemiddelde' gebruiker. Verder lijken de vernieuwingen niet echt spannend.

Het belangrijkste verschil met iOS 4.2 is niet zo'n goed nieuws voor iedereen met een 'oude' iPhone 3G. Die wordt namelijk, net als de iPod 2G, niet meer ondersteund.

Verder krijgt iOS 4.3 een mobile hoptspot optie. Dat is wel iets dat door de provider ondersteund moet worden om het te laten werken, net als tethering (mobiel internetten met je PC of Laptop via de dataverbinding van je iPhone). Verder is het design van het toetsenbord ietsje veranderd en heeft Apple een nieuw icoontje ontworpen voor FaceTime, maar dat is natuurlijk niet echt spannend. Een andere 'vernieuwing' is de toevoeging van nieuwe MultiTouch Gestures. Wat dat precies inhoudt kun je in onderstaande video zien. Zo kun je nu ook het multitasking menu opnen door naar 'boven te vegen'. Ik zie verder weinig verschil met iOS 4.2, qua MultiTouch bediening voor de iPhone (4). Nieuw is wel dat deze optie nu ook beschikbaar komt op de iPad. Het is nog niet bekend wanneer versie 4.3 van iOS officieel beschikbaar komt. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.