Nieuws
17 november 2005 - Ron Smeets

Inwoners Shanghai verslaafd aan de telefoon

Volgens een onderzoek van de Shanghai Communications Administration heeft momenteel elke inwoner van die stad 1,3 telefoon. Op zich niet zo bijzonder, omdat hierbij ook de vaste toestellen worden meegerekend.

De groei ten opzichte van enkele jaren geleden is wel noemenswaardig, aangezien Shanghai in 2000 maar 0,54 telefoons per inwoner telde.

Ook het gebruik van telefoons is bijzonder. Teruggerekend naar elke inwoner van de 12+ miljoenen stad blijkt dat elke vaste telefoon 11 keer per dag gebeld. In totaak belt iedere Shanghainees (dat klinkt niet, iemand een suggestie?) 5 minuten per dag en stuurt hij of zij 2 SMSjes.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.