Geruchten
16 september 2013 - Nichal Joosse

Investeerders alleen geïnteresseerd in onderdelen BlackBerry

BlackBerry is nog steeds in alle haast op zoek naar een potentiële koper voor het bedrijf, zoals inmiddels wel duidelijk is na alle berichten en geruchten. Verschillende anonieme bronnen vertelden aan persbureau Reuters dat investeerders wel interesse hebben in bepaalde onderdelen van het bedrijf. Vooral het besturingssysteem van BlackBerry en de patenten voor het toetsenbord zouden erg geliefd zijn onder de mogelijke investeerders.

Een tijdje geleden werd nog gemeld dat de grootste aandeelhouder van BlackBerry, Fairfax Financial Holdings, verschillende investeringsmaatschappijen heeft benaderd om het bedrijf op te kopen. Er was wel interesse van een aantal investeringsmaatschappijen, maar niet concreet genoeg. Beleggers mochten kijken naar de financiële boekhouding van het bedrijf, maar de meeste investeerders bleken het bedrijf niet in zijn geheel te willen overnemen.

Volgens de analisten is BlackBerry nog best wel wat waard. Zo heeft het een goedlopende afdeling die BlackBerry Messenger beheert en een waarde heeft van ongeveer 3 tot 4,5 miljard dollar. DE patenten van het bedrijf zijn mogelijk ook 2 tot 3 miljard dollar waard en daarnaast heeft het bedrijf ook nog 3,1 miljard dollar in contanten en andere investeringen. Het bedrijf is bij elkaar opgeteld dus meer waard dan de huidige waarde van het bedrijf op de beurs.  

Over de auteur: Nichal Joosse