Nieuws
17 maart 2011 - Ron Smeets

Interview met Stephen Elop over Nokia's toekomst

Tijdens de Abu Dhabi Media Summit sprak Stephen Elop ruim 20 minuten met CNBC's Geoff Cutmore over Nokia, de beslissing om met Windows Phone 7 in zee te gaan, de toekomst van de mobiele (telefoon)wereld en natuurlijk ook over de veelbesproken 'burning platform' memo van de nog relatief kersverse Nokia CEO.

Als je dit gesprek ziet, dat ongetwijfeld goed voorbereid zal zijn, dan komt Elop toch een heel stuk zelfverzekerder over dan toen hij op 11 februari, samen met zijn vorige 'baas' op het podium stond.

Daar leek hij toch vooral de sidekick van Steve Ballmer. In Abu Dhabi zat een man met een duidelijke visie en overtuiging dat Nokia in staat zal zijn ook in de toekomst een grote rol te spelen in de (smart)phone markt. Nu de producten nog ;-) Hieronder kun je het hele interview bekijken. Zeker de moeite waard om 22 minuten voor vrij te maken.

http://www.youtube.com/watch?v=2uH_bgco5Zk
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.