Nieuws
20 maart 2013 - Ron Smeets

Interview met Marc Dillon van Jolla over Sailfish

Op het Mobile World Congress in Barcelona sprak ik op de laatste dag, vlak voor het sluiten van de beurs, met Marc Dillon, CEO van Jolla. Een deel van dat gesprek, en dan met name de demo van hun Sailfish smartphone OS, konden jullie al zien in deze video over een aantal 'nieuwe' smartphone besturingssystemen.

Hieronder, zoals beloofd, het complete interview met Marc. Daarin spreekt hij onder andere over de ontwikkelingen van Sailfish en de komst van de eerste Jolla smartphones, later dit jaar. Enjoy!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.