Nieuws
24 maart 2010 - Martijn Derks

Interview Android Experience: Mark Moons HTC

Afgelopen maandag hebben jullie kunnen lezen dat ik vandaag op de Android Experience 2010 ,een interview zou hebben met Mark Moons. Hij is Country Manager Benelux van HTC, en als geen ander op de hoogte van alle ins en outs van HTC. Ik heb jullie gevraagd of jullie ook vragen voor hem hadden, ik heb deze vanmiddag aan hem voorgelegd, in de stand van HTC.

Wat kunnen we het komende jaar gaan verwachten van HTC?

We zullen verder gaan bouwen aan bekendheid van het merk HTC, verder willen we een bredere doelgroep aanspreken. Ik denk dat Android als platform ons daar enorm mee kan helpen, We zullen meerdere toestellen met Android uit gaan brengen. Maar ook  Windows mobile 7 zullen we niet vergeten en ook meerdere toestellen op dat platform uitbrengen. Jullie zullen veel devices zien, innovaties en expiriences. We geloven in keuze voor de consument, en verschillende form factors.

Komt Desire ook in Unibody beschikbaar?

Nee, dat zie ik niet gebeuren. Ik denk dat de Legend door zijn design een sterk apparaat is, en deze zal in april breeduit in de winkels beschikbaar zijn. De Legend is een design toestel vooruit bordurend op de Hero. Het performance toestel van HTC is de Desire geworden.

Is HTC van plan in de toekomst meer Unibody toestellen te gaan maken?

We zijn er niet vies van dat hebben we laten zien met de Legend, het is echter wel een hele aanpassing in het productieproces. Ik wil voorzichtig zijn maar, we moeten even kijken hoe het bevalt. Maar zeg nooit nooit! Het is inderdaad een meer solide toestel, plastic toestellen gaan toch kraken naar een jaar gebruik.

Hero update 2.1 pas in april 2010 waarom?

Guilty, ik heb maart geroepen, maar in onze planning is wat vertraging opgelopen. We hebben ons een beetje vergist, in het werk wat komt kijken bij het aanpassen van HTC Sense aan Android 2.1 De update zal in april beschikbaar komen! Daarmee zijn we wel de eerste leverancier die 2.1 beschikbaar maakt voor een toestel überhaupt, maar het duurde langer dan we gedacht hadden.

Maar goed, april is dat begin of eind van de maand?

Dat vind ik een beetje eng om te zeggen, maar laten we het houden op midden april.

Wanneer komen de branded-versies aan de beurt?


Zover ik weet is er maar 1 branded-versie, de T-Mobile G2 Touch en die zal rond dezelfde datum ook volgen.

Komt er naast de Facebook integratie ook een koppeling naar Hyves in HTC Sense?

Dat weet ik niet, we kijken zeker naar integratie  mogelijkheden. Echter doen we dit wereldwijd, dus dan kijken we eerder naar wereldwijde spelers dan naar relatief kleine spelers als Hyves.
Dat is eigenlijk wel heel erg jammer, wat Hyves doet het lokaal (Nederland) natuurlijk super goed. Helaas is het (nog) niet zo dat je een toestel kan ontwikkelen enkel voor de Nederlandse markt.

Hoe groot is de kans dat er een HTC met dual sim op Android komt?

Voorlopig niet, nee.

Zal de desire 720p kunnen filmen?

Nee, dat kan niet op dit moment. We kijken nog hoe we dat in de toekomst zouden kunnen doen.

Zal er een "pro" versie uitkomen van de Desire?

Er komt geen Desire Pro

Zal Android/HTC in de (nabije) toekomst het rSAP profiel gaan ondersteunen...??

Het Sim AcceS Profile, dat is geen vraag voor HTC maar voor Android. Mijn verwachting is dat dit wel zal volgen in een latere versie van Android.

Zal HTC met een eigen muziek winkel gaan komen? (op de Legend is er een menu voor, tabblad gekochte muziek)

We zijn op de achtergrond bezig hoe we kunnen gaan synchroniseren met muziekwinkels. En daar zijn we nog lang niet uit, maar als dat er gaat komen willen we hiermee zorgen voor een backward compatibilty. We zijn momenteel aan het kijken hoe we dat gestalte kunnen gaan geven. Ik kan je wel vertellen deze optie doet nog niks, daar zal dan een upgrade voor moeten komen.

Zijn jullie tevreden met de verkoopcijfers van de Nexus One?

Dat kan ik niet beamen, ik ken de verkoopcijfers niet dat vertelt Goolge ons niet. Ik heb geen idee of ze tegenvallen, ik weet ook niet wat de verwachting van Google was.

Zal het in de toekomst mogelijk zijn om Android Apps te kopen zonder creditcard, bijvoorbeeld met Prepaid cards, Paypall of iDeal?

We hebben een gezonde partnerschip met Google, en we zijn voor een meerderheid verantwoordelijk voor hun afzet. We zijn partners en dus in gesprek, daarin kunnen we gezonde druk uitoefenen maar dat kunnen zij andersom ook doen. Het is gevaarlijk om te zeggen dat we druk kunnen uitoefenen op hele specifieke items, maar het is niet zo dat de ene partij altijd zijn zin krijgt.

DSCN1685 DSCN1686 DSCN1687 DSCN16221
Over de auteur: Martijn Derks