Entertainment
14 december 2007 - Ron Smeets

Internetten via mobieltje: 60.000 Euro per maand

Uhhm, dat zijn nog eens lachwekkende tarieven. Helaas, en begrijpelijk, kon de Canadees die deze rekening van zijn provider ontving er niet om lachen.

Maar, zoals zo vaak, was de goede man het ook in dit geval grotendeels zelf schuld. Toen hij namelijk zijn nieuwe GSM ontving bij het verlengen van zijn contract ontdekte hij twee dingen. In het nieuwe contract kon hij voor 10 dollar 'onbeperkt' mobiel internetten en zijn GSM kon ook dienst doen als modem voor zijn PC.

Je voelt hem natuurlijk al aankomen. . . Vervolgens heeft hij een maand lang gesurfd en HD-kwaliteit filmpjes gedownload op zijn PC via de mobiele internetverbinding van zijn GSM.

Enkele weken daarna ontving hij dus een rekening van zijn provider voor 85.000 Canadese dollars (ca. 60.000 Euro) voor het datagebruik van zijn telefoon. Dat 'onbeperkt surfen' was natuurlijk gebonden aan een 'Fair Use Policy' maar die kleine lettertjes had de goede man niet gelezen.

Uit coulance heeft de betreffende provider de factuur van de man herberekend, uitgaande van het meest uitgebreide dataverkeerabonnement dat men te bieden heeft. Blijft er toch nog een slordige 2800 Euro over. Het slachtoffer is echter niet van plan om die rekening te gaan betalen omdat hij blijft volhouden dat hij verkeerd voorgelicht cq. misleid is.

OK, daar heeft hij wellicht een punt, maar je spoort ook niet helemaal lekker als je films gaat downloaden via je mobiele abonnement. . .Gerelateerde links:
Consumentenbond: Pas op met Mobiel internetten op vakantie!
Gezocht: Duurste beller van Nederland
Geld voor je mobiele telefoonrekening lenen per SMS
Weggegooide GSM zorgt voor gepeperde telefoonrekening
Telefoonrekening van bijna 175.000.000.000.000 Euro
Hoge mobiele telefoonrekening leidt tot zelfmoord
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.