Nieuws
07 augustus 2008 - Ron Smeets

Internet toegang op alle Amerikaanse vluchten van Delta

Iets om te onthouden de volgende keer als je een binnenlandse Amerikaanse vlucht plant.

Delta heeft vandaag namelijk bekend gemaakt dat de maatschappij binnen een jaar haar complete binnenlandse (als in: Amerika) vloot zal uitrusten met breedband internet toegang zodat elke passagier die een Laptop, PDA of (Smart)phone met WiFi heeft onderweg online kan gaan.

De luchtvaartmaatschappij heeft een deal gesloten met Aircell om diens Gogo systeem te installeren. Begonnen wordt met de 133 MD88/90 toestellen. De overige, ruim 200, Boeings (737, 757 en 767-300) volgen kort daarna. De hele operatie moet voor het eind van de zomer van 2009 afgerond zijn.

Dat klinkt bijzonder optimistisch maar volgens Aircell is het Gogo systeem licht, compact, goede eigenschappen voor vliegtuig accessoires ;-), en bovendien binnen enkele uren te installeren, bijvoorbeeld tijdens een van de verplichte onderhoudsbeurten. Ook dat is natuurlijk, uit het oogpunt van de kosten, zeer belangrijk voor een luchtvaartmaatschappij.

Helaas zal de dienst voor de passagiers niet gratis zijn maar de tarieven zijn best redelijk te noemen. Voor onbeperkte (flat-fee) toegang op vluchten van maximaal drie uur betaal je $9.95. Op langere vluchten kost het $12.95.

Via: Electronista. Foto: CrunchGearGerelateerde links:
Delta introduceert de mobiele instap kaart
Mobiel Internet in de trein
'Waaghals' zet zijn GSM aan in een vliegtuig
WiFi en Internet toegang per luchtvaartmaatschappij
3G netwerken in prive-jets
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.