Nieuws
29 november 2006 - Ron Smeets

Internet bepalend bij de keuze voor een nieuw toestel

Dat is volgens Nokia topman Olli-Pekka Kallasvuo de belangrijkste verschuiving die de groei van de mobiele industrie de komende jaren positief zal beinvloeden.

Volgend jaar zal de grens van 3 miljard mobiele toestellen, wereldwijd, doorbroken worden en naar verwachting zal dat aantal in 2010 gegroeid zijn tot bovend e 4 miljard.

De belangrijkste beslissingsfactoren bij de aanschaf van een nieuw toestel zullen volgens Kallasvuo steeds meer gezocht worden in geavanceerde applicaties zoals muziek luisteren, mobiel tv kijken, navigatie en de mogelijkheid om mobiel te kunnen internetten.

De Finse toestelmaker voorspelt dat in 2007 65% van alle mobiele bellers hun huidige toestel zullen veravangen. In 2010 zou dat percentage oplopen tot rond de 80%, ofwel 3.2 miljard nieuwe toestellen in één jaar tijd.

Bron: Persbericht (PDF)Gerelateerde links:
Mobiel internet sneller door nieuwe generatie applicaties
Toegankelijkheid Mobiel Internet moet beter
Nokia N80 Internet Edition boordevol software
Content partijen willen OPEN mobiel internet
Proximus introduceert flatfee mobile internet
Mobiel- en vast internetgedrag gelijk
T-Mobile komt met onbeperkt mobiel internet
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.