Nieuws
14 september 2005 - Ron Smeets

Internationale SMS actie bij moordonderzoek

De regionale recherche in Limburg heeft gisteren ca. 10.000 SMSjes verstuurd naar GSM's die op of rond het tijdstip van de moord op een 68-jarige man in de buurt van het plaats delict waren.

Een deel van de 10.000 SMSjes werd overigens gestuurd naar mobiele telefoons die zich in de uren daarvoor in de buurt van een tankstation in Antwerpen bevonden. Daar was namenlijk een flesje water gekocht door de dader dat later op de plek van de moord achtergelaten is.

Hiermee is dit volgens ons de eerste internationale SMS actie t.b.v. een politieonderzoek.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.