Toestellen
20 maart 2013 - Ron Smeets

Interesse voor de Samsung Galaxy S4 door het dak in Engeland

De korte tijd die ik vorige week in New York met de Galaxy S4 mocht doorbrengen was zeker nog niet voldoende om een serieus oordeel te vellen over het toestel. Op het eerste gezicht vind ik hem, qua design, zeker niet bijzonder maar dat zal, zo zei ik ook al in de videopreview, nauwelijks effect hebben op het verkoopsucces van de vierde generatie van deze Samsung smartphone.

Welnu, in Engeland wordt het eerste bewijs daarvoor al min of meer geleverd. De Carphone Warehouse heeft namelijk geroepen dat de interesse voor de Galaxy S4, na amper een week, al meer dan vier keer zo hoog ligt dan die van het vorige model, de Galasy S III.

Om precies te gaat het over het aantal zogenaamde voor-registraties voor de Galaxy S4. Dat zijn dus nog geen echte bestellingen (of pre-orders) maar puur het aantal mensen dat interesse heeft in het toestel. Vergeleken met de Galaxy S III heeft de Carphone Warehouse de afgelopen dagen bijna vier en een half keer (446%) zoveel voor-registraties van de Galaxy S4 ontvangen.

Hoeveel registraties, in absolute aantallen, het exact betreft wil de Carphone Warehouse niet zeggen, maar de enorme interesse voor de Galaxy S4 zal ongetwijfeld ook terug te zien zijn in de verkoopcijfers die Samsung een paar weken na de eerste lancering wel weer naar buiten zal brengen.

Vorig jaar, toen de Galaxy S III op de markt kwam, werden van dat toestel binnen twee weken na de lancering al negen miljoen exemplaren bij Samsung besteld door de verschillende operatoren en retailers. Dat was toen een verdriedubbeling van het aantal bestelde Galaxy S II exemplaren, in 2011. Uiteindelijk doorbrak de Galaxy S III de grens van 10 miljoen verkochte exemplaren in nog geen twee maanden. Het zal mij benieuwen hoe snel de Galaxy S4 die mijlpaal bereikt. Als hij inderdaad ook vier en een half keer meer gaat verkopen dan zou dat dus binnen 2 weken na de winkellancering al zijn. We zullen zien. Eerder dit jaar gaf Samsung al aan van plan te zijn dit jaar 100 miljoen Galaxy S4's te gaan produceren.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.