Nieuws
23 oktober 2005 - Ron Smeets

Interactieve Halloween party

Halloween wordt hier nog nauwelijks gevierd, maar in de VS is het al jaren een razend populair verkleed-feest compleet met horror-party's.

De IT en Telecom faculteit van de universiteit van California, Calit2, organiseert dit jaar in plaats van de standaard Halloween Party een interactief multimedia event dat volgens de orginisatoren net zo eng zal zijn.

Het thema van het event is namelijk de angstaanjagende toekomstverwachtingen van de technologie en diens ontwikkelingen. Het is de bedoeling dat de bezoekers zich verkleden alsof ze in 2030 leven en iedereen wordt verzocht een mobiele telefoon, PDA of laptop mee te nemen.

Tijdens de party zal een interactieve filmvoorstelling, ofwel een 'Specflic' plaatsvinden die de technologische toekomst geschetst wordt zoals men verwacht dat die er in 2030 uit zal zien en waaraan iedereen geacht wordt mee te doen.

Acteurs spelen de rol van wetenschappers die in de toekomst de 'Inside' universiteit runnen waar iedereen, in ruil voor arbeid en een rol als proefkonijn, gratis opgeleid wordt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.