Nieuws
10 maart 2007 - Ron Smeets

Intensievere controle op hands-on bellen in verkeer

Verkeersofficier van justitie Koos Spee heeft in een interview met BNR Radio gezegd dat de politie dit jaar meer gaat controleren op hands-on mobiel bellen in de auto.

Uit schattingen blijkt dat niet hands-free mobiel bellen in het verkeer jaarlijks zo'n 40 doden en enkele honderden gewonden tot gevolg heeft.

De pakkans van mobiele bellers is momenteel nog te klein. Dat komt onder andere doordat de controles bijzonder arbeidsintensief zijn omdat de overtreders staande gehouden moeten worden.

De extra controles op mobiel bellen betekenen volgens Spee wel dat er minder tijd beschikbaar zal zijn voor een van de andere controle speerpunten van de verkeerspolitie; het dragen van de gordel en helm, snelheid, alcohol, en door rood rijden. Komende week wordt bepaald waar de extra capaciteit voor de belcontroles vandaan zal komen.

Over het aanpassen- en of instellen van flitscontroles voor hands-on bellers zoals men dat in Schotland al doet repte Koos Spee nog met geen woord. . .Gerelateerde links:
Celstraf voor hands-on bellen in het verkeer
Hands-on handelingen in het verkeer nemen toe!
Niet hands-free bellen het duurst in Portugal
Schotse hands-on bellers worden nu ook geflitst
Controle op bellende fietsers levert niet genoeg op
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.