Accessoires
19 oktober 2006 - Ron Smeets

Intel UMPC met Yahoo! Software van Quanta

Er zijn nog steeds leveranciers die het proberen: een succesvolle UMPC te maken en op de markt te zetten.

De volgende in deze rij is het Taiwanese Quanta die een oorspronkelijk ontwerp van Intel in productie heeft genomen en gaat voorzien van Yahoo! Go multimedia software voor applicaties als Go mobile TV, muziek en andere multimedia features die gebaseerd zijn op de Intel ViiV technologie.

Voor Quanta, een van ’s werelds grootste laptop producenten, is het een eerste poging om eens iets anders dan een laptop te produceren. Als OS is gekozen voor Windows XP Tablet Edition.

Waar we natuurlijk heel benieuwd naar zijn is de prijs van deze UMPC en of die wel in de buurt komt van de, ooit magische, bovengrens van 500 dollar. Helaas hebben de initiatiefnemers en fabrikant niet veel meer prijsgegeven dan bovenstaande informatie en de hier getoonde foto’s van het prototype. En die ziet er overigens wel behoorlijk cheapo uit, dus dat geeft goede hoop op een redelijke prijs.Gerelateerde links:
Samsung blijft het proberen met de Q1 UMPC
Nog een 'UMPC', maar dan slechter
Nokia 770 beter dan de Samsung Q1
Een positieve UMPC review
Intel en Samsung schuldig aan dure UMPC?!?
De Averatec concept-UMPC
Andere 'UMPCs' completer en goedkoper
UMPC met uitklapbaar toetsenbord
Eerste UMPC met een prijskaartje
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.